• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/babywatc/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/babywatc/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/babywatc/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/babywatc/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/babywatc/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/babywatc/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Nekoliko riječi autora Baby Watcher-a

Nekoliko riječi autora Baby Watcher-a

“Otkucaji srca nerođene bebe najljepša su glazba za majčine uši.”

Tijekom svoje dugogodišnje prakse, primijetio sam da žene reagiraju vrlo emotivno kad po prvi puta čuju otkucaje srca svoje bebe. To su trenuci velike sreće i optimizma: “moja bebica je zaista živa!”, “moja beba je dobro i zdravo!”.
Takve su reakcije očekivane i potpuno logične jer su otkucaji malog srca najjasniji pokazatelj da je s bebom sve u redu.

Na samim počecima, mogli smo vidjeti bebicu i otkucaje maloga srca. Zajedno, majka i liječnik. Doppler efekt donio je novu kvalitetu tom iskustvu – njime smo bebu mogli i vidjeti i čuti.

Nažalost, trudnice su često uznemirene, osobito u početku trudnoće kad još ne mogu osjetiti bebine pokrete, jer nisu sigurne je li sve u redu, razvija li se beba kako treba.

Tako se rodila ideja – zašto ne omogućiti budućim majkama da budu u mogućnosti čuti otkucaje srca svoje bebe kad god to požele? To će ih umiriti i prije nego se zabrinu, i znat će da je sve u najboljem redu.

Nepotrebno je napominjati da fizičko zdravlje majke i djeteta u velikoj mjeri ovisi o majčinoj izloženosti stresu. Primjerice, cirkulacija se poboljšava i time je i povezanost majke i djeteta bolja i kvalitetnija.

Baby Watcher je nastao kao odgovor na sva ova pitanja i dvojbe budućih roditelja.

Mali aparatić koji majci omogućava da čuje i vidi otkucaje srca bebe.
Nakon što samo jednom posvjedočite takvom događaju, razumjet ćete o čemu govorim.

Želja mi je bila kreirati mali, lijepo dizajnirani, kvalitetan proizvod, dostupan svakoj ženi, bez obzira na status. Ovo iskustvo je jedinstveno za sve buduće majke, i novac mu ne smije biti prepreka.

Ali buduća majka nije jedina kojoj će Baby Watcher olakšati trudnoću i popraviti kvalitetu iskustva trudnoće.
Ne zaboravimo budućeg oca – otkucaji srca bebe jedino su iskustvo povezanosti s djetetom prije rođenja, što igra ulogu u razvoju odnosa između njih - ali i cijele obitelji - i olakšava prilagodbu svih članova po dolasku bebe na svijet.

To se pokazalo i tijekom razdoblja testiranja proizvoda, kad sam primijetio zanimljive promjene u ponašanju djece koja su do tog trenutka bila u centru pažnje svojih roditelja i obitelji – jednom kad čuju da su braco ili seka u maminom trbuhu zaista živi, i oni se raduju njihovom dolasku na svijet. Ljubomora je bitno smanjena, jer se uz pomoć Baby Watcher aparatića cijela obitelj ima priliku priviknuti na realnost dolaska novog člana puno prije nego se to zaista i dogodi.

Još ću jednu zanimljivost podijeliti s vama:
jeste li znali da beba teži položaju koji joj omogućava da je njezino srce najbliže srcu majke?
Naravno, beba se u majčinom trbuhu “kreće”, mijenja položaje, ali najčešće će odabrati onaj koji omogućava najbliži mogući kontakt dva srca.

I na kraju, nemojmo zaboraviti da je i nerođena beba već mala osoba koja čuje, vidi i osjeća. Nije li divno upoznati je i prije rođenja?

Toliko je još toga što bih vam mogao ispričati o trudnoći, o majci i djetetu, ali sada je na vama da naučite više kroz vaše vlastito iskustvo.
Nadam se da ćete iskoristiti priliku koju sad uz Baby Watcher imate.

Želim vam uspješnu i sretnu trudnoću i lagan porod!

Srdačno vaš,

Prim.Dr.Stefan Engelbrecht